Sweet Chili noedels met kip, asperges en lente ui

Noedels met kip. Heerlijke Aziatische Chili noedels met geroerbakte kip, groene asperges en lente-ui. De Conimex Woksaus Sweet Chili geeft dit gerecht een licht pittige smaak en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Cassave.

29 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.

Snijd ondertussen 2 cm van de (wat stugge) onderkant van de asperges. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de asperges schuin in dikke plakjes (houd de topjes heel).

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de kipreepjes 4 min. Voeg de asperges toe en roerbak nog 5 min.

Voeg 8-10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels en de lente-uiringetjes door het gerecht en warm goed door.

Serveertip

Geef lekker knapperige Conimex Kroepoek Cassave bij de Sweet Chilli noedels met kip, asperges en lente ui.

Variaties

Strooi vlak voor het eten Conimex Gebakken uitje over de noedels. Je kunt ook geschilde witte asperges gebruiken in plaats van groene of een combinatie van witte en groene.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 544,0 kcal
Proteïnes 24,4 g
Suikers 19,2 g
Vezels 4,0 g
Vetten: 18,7 g
- Verzadigde vetten 6,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 11,5 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 15,0 mg
Sodium 1.238,9 mg

* 1 portie = 100 g