Sweet Chili noedels met kip, asperges en lente ui

Sweet Chili noedels met kip, asperges en lente ui

Noedels met kip. Heerlijke Aziatische Chili noedels met geroerbakte kip, groene asperges en lente-ui. De Conimex Woksaus Sweet Chili geeft dit gerecht een licht pittige smaak en is lekker in combinatie met Conimex Kroepoek Cassave.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 500 gram groene asperges
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram kipreepjes
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili 175ml
  • 75 gram Conimex Kroepoek Cassave
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 544
    • Eiwitten 24.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 71.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.9g
    • Suikers 19.2g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 18.6g
    • Verzadigde vetten 6.2g
    • Onverzadigde vetten 11.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 15mg
    • Natrium 1239mg
    • Zout 3.10g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 72%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.

  2. Snijd ondertussen 2 cm van de (wat stugge) onderkant van de asperges. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de asperges schuin in dikke plakjes (houd de topjes heel).

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de kipreepjes 4 min. Voeg de asperges toe en roerbak nog 5 min.

  4. Voeg 8-10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe en wok nog 1 min. Schep vervolgens de wok noedels en de lente-uiringetjes door het gerecht en warm goed door.