Sweet Chili kool met vis, knapperige pinda’s en witte rijst

Een heerlijk recept rijst met roodbaars, Chinese kool en pinda. De kool krijgt zijn heerlijke smaak van de Sweet Chili woksaus en wordt geserveerd met de vis.

4 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de roodbaarsfilet in brede repen. Was en snijd de chinese kool in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de vis voorzichtig ca. 3 minuten. Schep de repen uit de wok.

Laat de wok opnieuw heet worden, voeg nog een eetlepel wokolie toe en wok hierin de kool 3 minuten. Schep er de Conimex woksaus sweet chili doorheen en bak nog een minuut. Meng nu de vis er voorzichtig doorheen en laat het gerecht even door en door warm worden.

Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de vis erop en bestrooi met de pinda’s.

Serveertip

Deze Sweet chili kool met vis, knapperige pinda's en witte rijst is lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

Variaties

Vervang de vis door garnalen of vleesreepjes. Deze hoef je niet uit de wok te halen: de kool kan er na 3 minuten gewoon bij.