Sweet Chili kool met vis en witte rijst

Sweet Chili kool met vis en witte rijst

Een heerlijk recept rijst met roodbaars, Chinese kool en pinda. De kool krijgt zijn heerlijke smaak van de Sweet Chili woksaus en wordt geserveerd met de vis.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 400 g roodbaarsfilets
  • 1 grote chinese kool
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 50 g ongezouten pinda
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 711
    • Eiwitten 34.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 104.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.5g
    • Suikers 19.7g
    • Vezels 4.2g
    • Vetten 18.2g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 14.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 908mg
    • Zout 2.27g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de roodbaarsfilet in brede repen. Was en snijd de chinese kool in reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de vis voorzichtig ca. 3 minuten. Schep de repen uit de wok.

  3. Laat de wok opnieuw heet worden, voeg nog een eetlepel wokolie toe en wok hierin de kool 3 minuten. Schep er de Conimex woksaus sweet chili doorheen en bak nog een minuut. Meng nu de vis er voorzichtig doorheen en laat het gerecht even door en door warm worden.

  4. Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de vis erop en bestrooi met de pinda’s.