Sweet Chili Kipnoedels met paprika

De kip in dit recept noedels met sweet chili en paprika krijgt zijn heerlijke smaak van de Sweet chili woksaus van Conimex. De wok noedels krijgen een lekker zoutig smaakje van de Ketjap Asin in het kookwater.

0 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Was en snijd de prei in ringen. Laat de ananasstukjes goed uitlekken, snijd ze eventueel wat kleiner.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kipblokjes, paprika en preiringen 10 minuten. Schep dan de afgekoelde noedels en de ananas erdoor en wok nog eens 3 minuten.

Voeg naar smaak Conimex Sweet Chili Saus toe (ca. 4 eetlepels) en 2 eetlepels Conimex Ketjap Asin. Schep alles nog een keer goed door elkaar.

Schep de kipnoedels in diepe borden of kommen.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes.

Variaties

Gebruik paksoi, lente-uitjes en gehalveerde kerstomaatjes in plaats van paprika en prei in deze sweet chili kipnoedels met paprika.