Sweet Chili & Atjar Noedels met bloemkool

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 2 min. in ruim kokend water. Afgieten.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en wok de runderreepjes 2 min. Voeg de bloemkool toe en roerbak ca. 5 min. Schep de noedels erdoor. Schep de atjar tjampoer en de woksaus erdoor. Goed doorwarmen. Stap 3 Verdeel de noedels over 4 borden of grote kommen, bestrooi met de groene kruiden en geef er eventueel nog wat extra atjar tjampoer bij.

Serveertip

Lekker vooraf: Salade met gebakken Thaise mosselen. Passend nagerecht: Kokossmoothie met mango.

Variaties

Voor een heel andere smaakbeleving kun je de Woksaus Sweet Chili vervangen door licht kruidige, zoetzure Woksaus Oester Soja-

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 553,0 kcal
Proteïnes 25,2 g
Suikers 22,8 g
Vezels 3,1 g
Vetten: 21,1 g
- Verzadigde vetten 6,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 91,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 49,8 mg
Sodium 1.155,2 mg

* 1 portie = 100 g