Sweet Chili & Atjar Noedels met bloemkool

Sweet Chili & Atjar Noedels met bloemkool

Gewokte sweet chili bloemkoop, runderreepjes en noedels met Atjar

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 600 gram bloemkool
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram runder roerbakreepjes
  • 6 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 4 eetlepels koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 553
    • Eiwitten 25.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 66.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 63.6g
    • Suikers 22.7g
    • Vezels 3.1g
    • Vetten 21.1g
    • Verzadigde vetten 6.7g
    • Onverzadigde vetten 11.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 1155mg
    • Zout 2.89g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 1%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laten uitlekken.

  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 2 min. in ruim kokend water. Afgieten.

  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en wok de runderreepjes 2 min. Voeg de bloemkool toe en roerbak ca. 5 min. Schep de noedels erdoor. Schep de atjar tjampoer en de woksaus erdoor. Goed doorwarmen. Stap 3 Verdeel de noedels over 4 borden of grote kommen, bestrooi met de groene kruiden en geef er eventueel nog wat extra atjar tjampoer bij.

Smaakinspiratie: Aan tafel kun je voor een zoet kruidig smaakje Conimex Seroendeng toevoegen.