Sticky chili spareribs met bosui en limoen

Sticky chili spareribs met bosui en limoen

Deze sticky chili spareribs met bosui en limoen zijn zo lekker die wil je altijd wel voorgeschoteld krijgen. Bereid ze een dag van te voren voor en het enige dat je dan nog moet te doen is de barbecue aan te steken en deze spareribs met een authentieke Chinese smaak om en om mooi bruin en sticky roosteren.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g spareribs, per 2 ribben losgesneden
  • 25 g Conimex Sambal Badjak
  • ½ eetlepel vissaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 20 ml oestersaus
  • 1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 limoen, in vieren
  • Extra nodig: keukenpapier
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 572
    • Eiwitten 28.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 17.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 17.1g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 0.6g
    • Vetten 42.3g
    • Verzadigde vetten 13.8g
    • Onverzadigde vetten 22.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 15.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 7.0g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 140mg
    • Natrium 2237mg
    • Zout 5.60g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de spareribs met koud water en droog ze tussen keukenpapier. Meng de 25 g sambal badjak met ½ eetlepel vissaus. Marineer het vlees bij voorkeur een nacht in de koelkast.

  2. Verwarm de barbecue voor. Roer in een grote hapjespan 3 eetlepels ketjap manis met 20 ml oestersaus, 1 uitgeperst teentje knoflook paste, het citroengras en 200 ml water. Breng het mengsel aan de kook en leg de spareribs in de pan. Kook ze in ca. 1½ uur op laag vuur, met de deksel op de pan, totdat het vlees bijna van het bot valt.

  3. Neem de spareribs uit de pan en kook het kookvocht tot ca. 1/3 van de totale hoeveelheid in. De saus wordt een beetje stroperig. Rooster de spareribs op het rooster boven de gloeiende barbecue en bestrijk ze lekker dik met de stroperige saus.

  4. Bestrooi de ]spareribs met de fijngesneden bosui]. Serveer met de partjes limoen.