Steak Rendang met rode paprika

Steak Rendang met rode paprika

Indonesische smoor rendang met rode paprika, ui, witte rijst en bleekselderij. Dit complete rijstgerecht met malse biefstuk is extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Rendang Vlees. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 400 g biefstuk
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 0.5 tl serehpoeder
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 634
    • Eiwitten 25.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.0g
    • Suikers 12.3g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 16.7g
    • Verzadigde vetten 4.2g
    • Onverzadigde vetten 12.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 54mg
    • Natrium 609mg
    • Zout 1.52g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 66%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stukken en de stukken elk in 6 reepjes. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de uien en snijd ze in reepjes. Snijd de biefstuk in plakjes van ca. 1 cm dikte.

  2. Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de bleekselderij met de helft van de ui en wat zout gedurende 6 minuten. Voeg na 5 minuten de Conimex Serehpoeder toe.

  3. Roer de Conimex Boemboe Rendang Vlees los met 1,5 dl warm water. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op hoog vuur rondom 1 minuut. Wok dan de paprika en de rest van de ui 1 minuut mee. Meng de boemboe erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.

  4. Schep de rijst en de bleekselderij op vier borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.