Speklapjes pangang met prei en tomaat

Speklapjes pangang met prei en tomaat

Verrukkelijke speklapjes pangang met prei en tomaat. Een echte babi pangang, het wereldberoemde rijst-gerecht met gemarineerde varkensvlees en zoetzure saus. Vol van smaak door de Conimex mix voor Babi Pangang. Maak dit gerecht voor 4 personen in slechts een half uurtje tijd.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g speklapjes
  • 90 g Conimex mix voor Babi Pangang
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 400 g rijst
  • 2 tomaten
  • 500 g prei ringen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 790
    • Eiwitten 25.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 99.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.1g
    • Suikers 13.8g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 41.3g
    • Verzadigde vetten 12.8g
    • Onverzadigde vetten 26.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 11.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 1573mg
    • Zout 3.93g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de speklapjes in brede reepjes. Meng de reepjes met de marinademix uit het pakje Conimex mix voor Babi Pangang en 4 el Conimex Wok Olie,/b>. Laat het vlees 15 minuten marineren.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de tomaten in partjes.

  3. Verhit een grote wok en roerbak hierin de spekreepjes met de marinade 5 minuten. Roerbak dan de preiringen 3 minuten mee. Meng de sausmix uit het pakje Conimex mix voor Babi Pangang met 3 dl koud water.

  4. Schep de tomatenpartjes en de saus door de spekreepjes en breng de saus al roerende aan de kook. Laat het 3 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep de speklapjes en de rijst op 4 borden.