Spareribs met knoflook en gember

Verrukkelijke Aziatische spareribs met knoflook en gember uit de oven . Ook een groot succes bij een barbecue, of in kleinere porties bij gourmet, tafelgrill en als tapas. Met een heerlijke marinade voor spareribs van knoflook, Conimex mix voor Babi Ketjap en Conimex Gembersiroop.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwarm de oven voor tot 220°C of steek de BBQ aan.

Pel en pers de teentjes knoflook en meng ze met 4 el Conimex Wok Olie, de marinademix (uit de pakjes Conimex mix voor Babi Ketjap), 3 el Conimex Gembersiroop en 1 dl tomatenketchup. Marineer hierin de spareribs minimaal 30 minuten.

Leg de spareribs in een braadslede en rooster ze ongeveer 45 minuten in de hete oven of leg ze op de BBQ.

Breng 0,25 l water met de sausmix (uit de pakjes Conimex mix voor Babi Ketjap) aan de kook. Voeg 1 dl tomatenketchup en 3 el gembersiroop toe en kook de saus nog een minuut door.

Leg de warme spareribs op een schaal en geef de saus er als dipsaus apart bij.

Serveertip

Deze spareribs met knoflook en gember zijn een heerlijk bijgerecht bij de barbecue.