Soto met rijst en taugé

Recept Indonesische soto met rijst en taugé. Aziatische kippensoep op basis van een kruidenpasta, taugé, rijst en gekookte eieren uit de oosterse keuken. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Paniki.

2 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze 'schrikken' in koud water, pel en halveer ze.

Verhit een el Conimex Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op matig vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Conimex Boemboe Ajam Paniki en een liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de kipfilet uit de soep en trek het vlees met twee vorken in kleine stukjes. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip op matig vuur rondom bruin in een minuut of 4.

Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over kommen en schenk de hete soep erop. Serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de soto met rijst en taugé Conimex Ketjap Asin, Conimex Sambal en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Voeg met de boemboe 2 fijngesneden selderijstengels, 25 g in dunne plakjes gesneden verse gember en 25 g in dunne plakjes gesneden laos (of 1 tl laospoeder) toe. Of week 8 Conimex satéstokjes 30 minuten in koud water. Rijg aan elk satéstokje 3 ongekookte gepelde garnalen en bestrijk ze met wat olie. Rooster ze aan beide kanten in een hete grillpan of onder de hete grill in 2-3 minuten gaar. Leg op elke kom sotosoep 2 spiesjes.