Soto met rijst en taugé

Soto met rijst en taugé

Recept Indonesische soto met rijst en taugé. Aziatische kippensoep op basis van een kruidenpasta, taugé, rijst en gekookte eieren uit de oosterse keuken. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Boemboe Ajam Paniki.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipfilet
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 150 g rijst
  • 100 g tauge
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 471
    • Eiwitten 26.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 45.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 42.5g
    • Suikers 9.0g
    • Vezels 2.5g
    • Vetten 21.1g
    • Verzadigde vetten 4.5g
    • Onverzadigde vetten 15.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 259mg
    • Natrium 628mg
    • Zout 1.57g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze 'schrikken' in koud water, pel en halveer ze.

  2. Verhit een el Conimex Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op matig vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Conimex Boemboe Ajam Paniki en een liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Haal de kipfilet uit de soep en trek het vlees met twee vorken in kleine stukjes. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip op matig vuur rondom bruin in een minuut of 4.

  4. Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over kommen en schenk de hete soep erop. Serveer direct.