Soto Ayam Indonesische maaltijdsoep met kip

Soto Ayam Indonesische maaltijdsoep met kip

Met dit recept voor soto ayam zet je een echte Indonesische kippensoep op tafel. Door de Conimex smaakmakers krijgt deze soto ayam een heerlijke authentieke smaak en kan je zelf zo'n echte Indonesische maaltijdsoep met kip op tafel zetten.

Servings

2

Prep

40 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 theelepel Conimex Laos
  • 0.5 theelepel kurkuma (turmeric)
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet) of
  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 200 g kippendijfilet zonder vel
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 klein bosje verse koriander
  • 1 eetlepel Conimex Black Zoete Dikke Ketjap
  • 125 g taugé
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 336
    • Eiwitten 26.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 20.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 15.8g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 16.9g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 10.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 286mg
    • Natrium 1278mg
    • Zout 3.19g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 20%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A 23%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken. Blender de ui met de knoflook, de gember en 1 eetlepel wokolie. Voeg de laos en de kurkuma toe en laat de machine nog even kort draaien. Snijd het bovenste harde gedeelte van de stengels citroengras en snijd de stengels in de lengte door. Scheur de limoenblaadjes doormidden.

  2. Fruit het uimengsel kort in een soeppan (niet laten kleuren). Voeg 750 ml water, het citroengras, limoenblad en het het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Voeg de kip toe. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken totdat de kip helemaal gaar is.

  3. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, pel en halveer ze. Snijd de lente-ui in ringetjes en de rode peper, zonder de zaadjes in ringetjes. Hak de koriander grof.

  4. Zeef de soep en vul het kookvocht aan met water tot 750 ml. Trek de kip uit elkaar en het kippenvlees samen met de zoete dikke ketjap aan de soep toe. Breng de soep aan de kook.

  5. Verdeel de taugé, lente-ui en rode peper over 2 kommen en schenk de bouillon erop. Garneer met de koriander.