Soto Ajam- Indonesische kippensoep met ei, taugé en rijst

Soto ajam is een typisch indonesiche soep. Deze rijst met de kip in een ajam paniki boemboe van conimex maakt dat dit recept een maaltijdsoep is.

122 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een el Conimex Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Conimex Boemboe Ajam Paniki en 1 l water toe en breng aan de kook. Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.

Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze afkoelen, pel en halveer ze.

Haal de kipfilet uit de soep en verdeel het vlees in zeer fijne stukjes.

Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur het fijne kippenvlees in 4 minuten goudbruin.

Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over 4 diepe borden of kommen en giet hier de hete soep in.

Serveertip

Zet bij de soto ajam- indonesische kippensoep met ei, taugé en rijst Conimex Ketjap Asin en Conimex Gebakken Uitjes op tafel, om zelf lekker toe te voegen.