Soto Ajam Indonesische kippensoep met ei en taugé en rijst

Soto Ajam Indonesische kippensoep met ei en taugé en rijst

Soto ajam is een typisch indonesiche soep. Deze rijst met de kip in een ajam paniki boemboe van conimex maakt dat dit recept een maaltijdsoep is.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rijst
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipfilet
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 4 eieren
  • 100 g tauge
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 443
    • Eiwitten 26.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 45.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 42.5g
    • Suikers 9.0g
    • Vezels 2.5g
    • Vetten 18.0g
    • Verzadigde vetten 3.9g
    • Onverzadigde vetten 12.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 259mg
    • Natrium 628mg
    • Zout 1.57g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Verhit een el Conimex Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Conimex Boemboe Ajam Paniki en 1 l water toe en breng aan de kook. Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.

  3. Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze afkoelen, pel en halveer ze.

  4. Haal de kipfilet uit de soep en verdeel het vlees in zeer fijne stukjes.

  5. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur het fijne kippenvlees in 4 minuten goudbruin.

  6. Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over 4 diepe borden of kommen en giet hier de hete soep in.