Soja sesam garnalen met paprika, ananas en paksoi

Soja sesam garnalen met paprika, ananas en paksoi

Heerlijk garnalen recept uit de Chinese keuken. Met in Conimex Wok Olie gebakken garnalen, paksoi, rode paprika, ui en stukjes ananas. Dit alles in een heerlijke Conimex Woksaus Specials Chinese Soja Sesam. Lekker met pittige Conimex Kroepoek Sweet Curry.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1,5 rode paprika
  • 500 gram paksoi
  • 300 gram rauwe gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 150 gram ananas stukjes (vers of blik)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Soja Sesam
  • 2 eetlepel Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 584
    • Eiwitten 21.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.3g
    • Suikers 22.5g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 10.3g
    • Verzadigde vetten 1.8g
    • Onverzadigde vetten 7.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 94mg
    • Natrium 1314mg
    • Zout 3.28g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 146%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Pel ondertussen de ui. Snijd de ui en de paprika in stukjes. Snijd de paksoi in repen.

  2. Verhit ca. 1 el Conimex Wok Olie in de wok en roerbak hierin de ui en paprika 3 min. Voeg de garnalen en stukjes ananas toe en wok nog 3 min. Voeg 8 eetlepels Conimex Woksaus Specials Chinese Soja Sesam toe en warm goed door.

  3. Verhit ondertussen ca. 1 el wokolie in de wok en roerbak hierin de paksoi 4 min. Voeg 2 el woksaus toe en warm goed door.

  4. Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de Soja Sesam garnalen met paprika, ananas en de paksoi ernaast.