Smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt

De kip met de ajam smoor boemboe van conimex heeft een zachte smaak. De sambal manis zorgt voor wat zoete pit in dit recept. Deze smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt is klaar in 35 minuten.

0 stemmen

35 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Halveer de abrikozen.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een hapjespan en bak hierin de kipkluifjes rondom bruin. Voeg de helft van de ui en de abrikozen toe en bak ze 3 minuten mee. Meng er dan 3 dl water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor doorheen en laat het gerecht 20 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok, schenk er 1 el olie in en wok hierin de worteltjes 3 minuten. Roerbak dan de rest van de ui 4 minuten mee en meng er een tl Conimex Sambal Manis door.

Meng de rijst met 1 tl sambal en de fijngehakte munt. Schep de rijst, de kip en de worteltjes op 4 borden. Strooi er wat blaadjes munt over.

Serveertip

zet voor de liefhebbers bij de Smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt Conimex Sambal Manis en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de abrikozen door rozijnen en gebruik in plaats van munt, basilicum of selderij.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 809,0 kcal
Proteïnes 29,5 g
Suikers 30,7 g
Vezels 10,3 g
Vetten: 23,3 g
- Verzadigde vetten 4,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 91,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 90,5 mg
Sodium 615,2 mg

* 1 portie = 100 g