Smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt

Smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt

De kip met de ajam smoor boemboe van conimex heeft een zachte smaak. De sambal manis zorgt voor wat zoete pit in dit recept. Deze smoor van kip met abrikozen en rijst met verse munt is klaar in 35 minuten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 uien
  • 100 g half gedroogde abrikozen
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 400 g kipkluifjes
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 400 g basmati rijst
  • 2 tl Conimex Sambal Manis
  • 2 el fijngehakt munt en een paar kleine blaadjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 809
    • Eiwitten 29.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 125.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 115.0g
    • Suikers 30.7g
    • Vezels 10.3g
    • Vetten 23.3g
    • Verzadigde vetten 4.9g
    • Onverzadigde vetten 16.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 91mg
    • Natrium 615mg
    • Zout 1.54g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 35%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Halveer de abrikozen.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een hapjespan en bak hierin de kipkluifjes rondom bruin. Voeg de helft van de ui en de abrikozen toe en bak ze 3 minuten mee. Meng er dan 3 dl water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor doorheen en laat het gerecht 20 minuten pruttelen.

  3. Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit een wok, schenk er 1 el olie in en wok hierin de worteltjes 3 minuten. Roerbak dan de rest van de ui 4 minuten mee en meng er een tl Conimex Sambal Manis door.

  5. Meng de rijst met 1 tl sambal en de fijngehakte munt. Schep de rijst, de kip en de worteltjes op 4 borden. Strooi er wat blaadjes munt over.