Singaporese Laksa Curry met rijstnoedels en garnalen

Geef je currygerecht een intense Singaporese smaak met deze Laksa Curry specerijenpasta.

9 stemmen

15 min

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snidj de ui in halve ringen en de komkommer in plakjes. Snijd de lente-ui in ringen en de rode peper in stukjes. Snijd de tijgergarnalen doormidden.

Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de tijgergarnalen 1 min. Voeg de ui toe en bak deze 1 min. mee.

Zet het vuur laag en voeg de peper, currypasta, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook. Laat het 1 min. zachtjes doorkoken. Voeg de taugé en rijstnoedels toe en laat het weer 1 min. doorkoken.

Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer de komkommer erbij.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met 2 handjes (ongezouten) pinda’s.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 782,0 kcal
Proteïnes 13,8 g
Suikers 13,3 g
Vezels 20,2 g
Vetten: 40,1 g
- Verzadigde vetten 18,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 3,0 mg
Sodium 1.534,2 mg

* 1 portie = 100 g