Singaporese Laksa Curry met rijstnoedels en garnalen

Singaporese Laksa Curry met rijstnoedels en garnalen

Geef je currygerecht een intense Singaporese smaak met deze Laksa Curry specerijenpasta.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g tijgergarnalen
  • 125 g tauge
  • 1 ui
  • 1 lente-ui
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode peper
  • 150 g Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • Conimex Wokolie
  • 1 pakje Conimex Singaporese Laksa Curry Paste
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 782
    • Eiwitten 13.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 107.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 86.9g
    • Suikers 13.3g
    • Vezels 20.2g
    • Vetten 40.1g
    • Verzadigde vetten 18.6g
    • Onverzadigde vetten 21.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 3mg
    • Natrium 1534mg
    • Zout 3.84g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 76%
    • Vitamine C 91%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snidj de ui in halve ringen en de komkommer in plakjes. Snijd de lente-ui in ringen en de rode peper in stukjes. Snijd de tijgergarnalen doormidden.

  2. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de tijgergarnalen 1 min. Voeg de ui toe en bak deze 1 min. mee.

  4. Zet het vuur laag en voeg de peper, currypasta, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng het al roerend aan de kook. Laat het 1 min. zachtjes doorkoken. Voeg de taugé en rijstnoedels toe en laat het weer 1 min. doorkoken.

  5. Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer de komkommer erbij.