Singapore Laksa rijstnoedelsoep met vis en paksoi

Deze aromatische Laksa-soep met kokosmelk wordt hier gemaakt met vis. Er kunnen ook garnalen en mosselen aan worden toegevoegd. Het is heel lekker om er visballetjes in plaats van visfilet in te doen. Die kun je makkelijk zelf maken. In de tip onder het recept staat hoe je dat snel even doet.

5 stemmen

20 min
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Was en snijd de paksoi in repen (ca. 2½ cm). Houd het groene blad en de steelstukken apart. Was en halveer de tomaatjes.

Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Zet een wok of diepe pan op een hoog vuur. Meng hierin de steelstukken van de paksoi, de currypasta en kokosmelk goed door elkaar. Schenk er 500 ml heet water bij. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer tot die is opgelost. Breng aan de kook. Zet direct het vuur laag. Leg de stukken vis in de bouillon en laat ze in 3-4 min. gaar worden. Voeg het groen van de paksoi en de tomaatjes toe. Kort doorwarmen.

Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen, schep de soep erbij.

Serveertip

Lekker met Conimex Gebakken Uitjes. Zet ze op tafel om zelf toe te voegen!

Variaties

Maak van de visfilet zelf visballetjes: Maal 300 g visfilet in de beker van de staafmixer (of keukenmachine) fijn. Verkruimel een flinke hand Conimex Kroepoek Sweet Chili zo fijn mogelijk. Meng het visgehakt goed met de verkruimelde kroepoek, 3 el grof gehakte koriander, 2 tl djintan, ½ tl peper, 1 tl zout en 1 el wok olie. Vorm er met natte handen 10 kleine balletjes van en gaar ze 5-6 min. in de soep.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 686,0 kcal
Proteïnes 33,9 g
Suikers 12,8 g
Vezels 18,1 g
Vetten: 45,2 g
- Verzadigde vetten 20,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 23,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 108,0 mg
Sodium 2.142,2 mg

* 1 portie = 100 g