Singapore Laksa rijstnoedelsoep met vis en paksoi

Singapore Laksa rijstnoedelsoep met vis en paksoi

Deze aromatische Laksa-soep met kokosmelk wordt hier gemaakt met vis. Er kunnen ook garnalen en mosselen aan worden toegevoegd. Het is heel lekker om er visballetjes in plaats van visfilet in te doen. Die kun je makkelijk zelf maken. In de tip onder het recept staat hoe je dat snel even doet.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g visfilet
  • 300 g paksoi
  • 10 kerstomaatjes
  • 1/2 pak Conimex Rijstnoedels 5 mm
  • 1 pakje Conimex Singaporese Laksa Curry Paste
  • 1 pakje Conimex Kokosmelk
  • 1 bouillonblokje (kip- of visbouillon)
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 686
    • Eiwitten 33.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 50.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 32.1g
    • Suikers 12.8g
    • Vezels 18.1g
    • Vetten 45.2g
    • Verzadigde vetten 20.1g
    • Onverzadigde vetten 23.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 108mg
    • Natrium 2142mg
    • Zout 5.36g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 100%
    • Vitamine C 79%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Was en snijd de paksoi in repen (ca. 2½ cm). Houd het groene blad en de steelstukken apart. Was en halveer de tomaatjes.

  2. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  3. Zet een wok of diepe pan op een hoog vuur. Meng hierin de steelstukken van de paksoi, de currypasta en kokosmelk goed door elkaar. Schenk er 500 ml heet water bij. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer tot die is opgelost. Breng aan de kook. Zet direct het vuur laag. Leg de stukken vis in de bouillon en laat ze in 3-4 min. gaar worden. Voeg het groen van de paksoi en de tomaatjes toe. Kort doorwarmen.

  4. Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen, schep de soep erbij.