Singapore Hokkien mie met kip, garnalen en groenten

Deze mihoen met kip en garnalen is een hemels gerecht. De sambal brandal geeft pit aan dit speciale gerecht met mihoen, woknoedels en bamigroenten.

16 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal) met 1/2 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd de kipfilet in stukjes.

Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 el Conimex wokolie en de garnalen, laat marineren.

Breek de Conimex mihoen in kleine stukjes. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg op het laatst de mihoen toe. Afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok de kipstukjes ca. 5 minuten. Wok de bamigroenten en de garnalen 5 minuten mee. Roer de groente-kruidenmix, de Conimex sambal brandal, de mihoen en de noedels erdoor en wok nog 3 minuten.

Schep de hokkien mie in diepe borden of kommen.

Serveertip

Deze singapore hokkien mie met kip, garnalen en knapperige groenten is heerlijk door o.a. de Conimex sambal Brandal, maar wanneer er bijv. te veel sambal is gebruikt geeft het drinken van een slokje melk verlichting. De melk neutraliseert namelijk de scherpe sambal. Bij het drinken van water is er maar kort verlichting, het branden van de sambal komt dan weer terug.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 641,0 kcal
Proteïnes 32,2 g
Suikers 7,2 g
Vezels 4,5 g
Vetten: 18,5 g
- Verzadigde vetten 5,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 620,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 84,0 mg
Sodium 980,8 mg

* 1 portie = 100 g