Singapore Hokkien mie met kip, garnalen en groenten

Singapore Hokkien mie met kip, garnalen en groenten

Deze mihoen met kip en garnalen is een hemels gerecht. De sambal brandal geeft pit aan dit speciale gerecht met mihoen, woknoedels en bamigroenten.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pakje Conimex mix voor Mihoen Speciaal
  • 300 g kipfilet
  • 3 el Conimex Wokolie
  • 100 g ongepelde rauwe garnalen
  • 200 g Conimex Mihoen
  • 200 g Conimex Wok Noedels
  • 600 g bamigroenten
  • 2 tl Conimex Sambal Brandal
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 641
    • Eiwitten 32.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 88.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 84.5g
    • Suikers 7.2g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 18.5g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 84mg
    • Natrium 981mg
    • Zout 2.45g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal) met 1/2 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd de kipfilet in stukjes.

  2. Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 el Conimex wokolie en de garnalen, laat marineren.

  3. Breek de Conimex mihoen in kleine stukjes. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg op het laatst de mihoen toe. Afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.

  4. Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok de kipstukjes ca. 5 minuten. Wok de bamigroenten en de garnalen 5 minuten mee. Roer de groente-kruidenmix, de Conimex sambal brandal, de mihoen en de noedels erdoor en wok nog 3 minuten.

  5. Schep de hokkien mie in diepe borden of kommen.