Shanghai paddenstoelenmie met oestersaus

Dit recept varkensvlees met paddenstoelen, wortelen en lente uien is een zalige maaltijd. De champignons combineren geweldig met de oestersaus en de mie in dit recept.

1 stem

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Snijd de worteltjes in vrij dikke reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was en snijd de lente-uien (ook het groen) schuin in ringen. Pel en hak de teentjes knoflook fijn.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de worteltjes 5 minuten. Roerbak daarna de champignons 2 minuten mee. Schep de groenten uit de wok en houd ze afgedekt warm.

Laat de wok opnieuw goed heet worden. Voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de varkensvleesreepjes 5 minuten. Voeg de knoflook en de groenten toe, meng alles door elkaar en wok nog 1 minuut.

Schep vervolgens de uitgelekte mie, de lente-ui en naar smaak Conimex oestersaus erdoor. Roerbak nog 2 minuten en schep de mie dan in kommen of diepe borden.

Verdeel over 4 kommen of borden.

Serveertip

Zet schaaltjes Conimex Seroendeng, Atjar Tjampoer en Kroepoek Hot op tafel.

Variaties

De champignons in deze shanghai paddenstoelenmie met oestersaus kunnen geheel of gedeeltelijk worden vervangen door andere paddestoelen zoals shii-takes of oesterzwammen. In plaats van lente-uitjes is prei ook lekker. Je kunt in plaats van oestersaus ook een Conimex Woksaus gebruiken om het gerecht op smaak te brengen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 520,0 kcal
Proteïnes 36,2 g
Suikers 19,2 g
Vezels 5,7 g
Vetten: 11,3 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.573,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 36,6 mg
Sodium 1.691,4 mg

* 1 portie = 100 g