Shanghai paddenstoelenmie met oestersaus

Shanghai paddenstoelenmie met oestersaus

Dit recept varkensvlees met paddenstoelen, wortelen en lente uien is een zalige maaltijd. De champignons combineren geweldig met de oestersaus en de mie in dit recept.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes (halve zak)
  • 400 g geschrapte worteltjes
  • 250 g champignons
  • 7 lente-uien
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 10 el Conimex Oestersaus
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 520
    • Eiwitten 36.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 70.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 65.1g
    • Suikers 19.2g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 11.3g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 1691mg
    • Zout 4.23g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 30%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A 303%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

  2. Snijd de worteltjes in vrij dikke reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was en snijd de lente-uien (ook het groen) schuin in ringen. Pel en hak de teentjes knoflook fijn.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel Conimex wok olie in en wok hierin de worteltjes 5 minuten. Roerbak daarna de champignons 2 minuten mee. Schep de groenten uit de wok en houd ze afgedekt warm.

  4. Laat de wok opnieuw goed heet worden. Voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de varkensvleesreepjes 5 minuten. Voeg de knoflook en de groenten toe, meng alles door elkaar en wok nog 1 minuut.

  5. Schep vervolgens de uitgelekte mie, de lente-ui en naar smaak Conimex oestersaus erdoor. Roerbak nog 2 minuten en schep de mie dan in kommen of diepe borden.

  6. Verdeel over 4 kommen of borden.