Sesamrijst met basilicum

Roerbakrecept sesamrijst met basilcum. Dit Aziatische rijstgerecht heeft pit door Conimex Kruidenpasta Groene Curry. De witte rijst kook je eerst, laat je afkoelen en roerbak je daarna met Groene Curry, knoflook, sesamzaad en basilicum. Heerlijk zomers recept uit de oosterse keuken.

0 stemmen

15 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes en rooster in een droge koekenpan het sesamzaad in 1 minuut goudbruin.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de knoflook een minuut. Schep de Conimex Kruidenpasta Groene Curry erdoor en daarna de afgekoelde rijst. Roerbak het gerecht nog ongeveer 3 minuten, tot de rijst door en door warm is.

Schep de rijst in kommen en strooi het sesamzaad en de basilicum erover. Serveer direct.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de sesamrijst met basilicum, Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Schil en snijd 25 g verse gember fijn en bak deze mee met de knoflook. Voeg met de kruidenpasta 1 tl serehpoeder toe. Vervang de basilicum door koriander.