Sesamrijst met basilicum

Sesamrijst met basilicum

Roerbakrecept sesamrijst met basilcum. Dit Aziatische rijstgerecht heeft pit door Conimex Kruidenpasta Groene Curry. De witte rijst kook je eerst, laat je afkoelen en roerbak je daarna met Groene Curry, knoflook, sesamzaad en basilicum. Heerlijk zomers recept uit de oosterse keuken.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el sesamzaad
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Groene Curry
  • 4 el fijngesneden basilicum
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 400
    • Eiwitten 7.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 59.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.4g
    • Suikers 6.1g
    • Vezels 1.9g
    • Vetten 15.1g
    • Verzadigde vetten 2.5g
    • Onverzadigde vetten 12.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 652mg
    • Zout 1.63g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 3%
    • Vitamine C 1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes en rooster in een droge koekenpan het sesamzaad in 1 minuut goudbruin.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de knoflook een minuut. Schep de Conimex Kruidenpasta Groene Curry erdoor en daarna de afgekoelde rijst. Roerbak het gerecht nog ongeveer 3 minuten, tot de rijst door en door warm is.

  3. Schep de rijst in kommen en strooi het sesamzaad en de basilicum erover. Serveer direct.