Sesamnasi met kip, knoflook en koriander

Sesamnasi met kip, knoflook en koriander

Dit recept nasi van rijst met sesamzaad en nasi groenten is heerlijk met de kip en kruiden als knoflook en koriander. De Boemboe nasi goreng van Conimex maakt het redelijk eenvoudig dit lekkere eten te bereiden.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
  • 5 el geroosterde sesamzaden
  • 6 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 pakket nasi-bamigroenten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 699
    • Eiwitten 36.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 90.1g
    • Suikers 8.2g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 20.3g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 15.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 4.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 898mg
    • Zout 2.24g
    • Calcium 23%
    • Ijzer 24%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 16%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in lange reepjes. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes 3 minuten. Voeg de nasigroenten en de knoflook toe en wok 5 minuten mee. Voeg de boemboe en 1/2 dl water toe. Goed mengen. Schep de rijst, de helft van de sesamzaadjes en de helft van de koriander erdoor, wok nog 2 minuten.

  4. Schep de sesamnasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en de koriander.