Sesambami met kip, rode paprika & Sambal Manis omelet

Een bami recept als deze met de kip, rode paprika en het ei met sambal manis is een heerlijk basis recept. De eenvoud van ingrediënten en de bereiding van deze mie nestjes, kruiden en groenten maken dit een fijn bami goreng recept.

1 stem

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukken. Klop de eieren los met 0.5 eetlepel Conimex sambal manis, 1 eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel bieslook.

Verhit een eetlepel Conimex wok olie in een koekenpannetje. Giet een kwart van het eimengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot het omeletje aan de onderkant bruin is aan de bovenkant droog. Laat uit de pan glijden en rol op. Bak zo nog 3 omeletjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de paprika en bamigroenten 5 minuten. Meng de kip, de Conimex boemboe bahmi goreng en 50 ml water erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de gekookte mie, 2 el sesamzaad en 0.5 eetlepel sambal manis naar smaak erdoor en roerbak nog 4 minuten.

Verdeel de bahmi over 4 borden, strooi de rest van de bieslook erover en leg de omeletjes erop.

Serveertip

Lekker met Conimex Smaakmakers Kroepoek Hot en frisse Atjar Tjampoer of Atjar Taugé.

Variaties

Vervang de kip in deze sesambami met kip, rode paprika & sambal manis omelet door gekookte roze garnalen en voeg ze met de mie aan de wok toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 640,0 kcal
Proteïnes 39,0 g
Suikers 16,0 g
Vezels 6,1 g
Vetten: 25,4 g
- Verzadigde vetten 5,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 140,8 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 235,9 mg
Sodium 1.101,1 mg

* 1 portie = 100 g