Sesambami met kip, rode paprika & Sambal Manis omelet

Sesambami met kip, rode paprika & Sambal Manis omelet

Een bami recept als deze met de kip, rode paprika en het ei met sambal manis is een heerlijk basis recept. De eenvoud van ingrediënten en de bereiding van deze mie nestjes, kruiden en groenten maken dit een fijn bami goreng recept.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 grote rode paprika
  • 4 eieren
  • 1 el Conimex Sambal Manis
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el verse bieslook, fijngeknipt
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g bamigroenten
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 640
    • Eiwitten 39.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 61.2g
    • Suikers 16.0g
    • Vezels 6.1g
    • Vetten 25.4g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 18.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 236mg
    • Natrium 1101mg
    • Zout 2.75g
    • Calcium 18%
    • Ijzer 22%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 102%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukken. Klop de eieren los met 0.5 eetlepel Conimex sambal manis, 1 eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel bieslook.

  2. Verhit een eetlepel Conimex wok olie in een koekenpannetje. Giet een kwart van het eimengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot het omeletje aan de onderkant bruin is aan de bovenkant droog. Laat uit de pan glijden en rol op. Bak zo nog 3 omeletjes.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de paprika en bamigroenten 5 minuten. Meng de kip, de Conimex boemboe bahmi goreng en 50 ml water erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de gekookte mie, 2 el sesamzaad en 0.5 eetlepel sambal manis naar smaak erdoor en roerbak nog 4 minuten.

  4. Verdeel de bahmi over 4 borden, strooi de rest van de bieslook erover en leg de omeletjes erop.