Seroendengvleesrolletjes met Zoete Sojarijst en peultjes

Seroendengvleesrolletjes met Zoete Sojarijst en peultjes

Feestelijke seroendengvleesrolletjes met Zoete Sojarijst en peultjes. Met natuurlijk Conimex Seroendeng, een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen en 4 dunne schnitzels. Dit zeer complete rijstgerecht voor 4 personen staat in 20 minuten tijd al op tafel!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 500 g peultjes
  • 2 rode uien
  • 6 el fijngehakt peterselie
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • 4 dunne schnitzel
  • 8 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • extra: cocktailprikkers
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 729
    • Eiwitten 43.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 104.6g
    • Suikers 17.7g
    • Vezels 6.1g
    • Vetten 14.1g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 8.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 808mg
    • Zout 2.02g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 32%
    • Vitamine C 86%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.

  3. Meng de peterselie met de Conimex Seroendeng.

  4. Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat Conimex Woksaus Zoete Soja en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.

  5. Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.

  6. Verhit 1 el Conimex Wok Olie in een koekenpan. Bak hierin de rolletjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

  7. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok. Roerbak de peultjes en de ui ca. 5 min. Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 min.

  8. Verdeel de rijst over 4 grote borden of kommen. Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.