Semoer Daging - Gesmoord Rundvlees

Dit is een typisch Indonesisch recept. Het rundvlees wordt gestoofd in een mengsel van onder andere Zoete Dikke Ketjap. Het stoven geeft het rundvlees een lekker malse bite. Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempé en een frisse Komkommersalade.

5 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 500 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 80 g Basis voor Boemboe (zie www.conimex.nl/recepten/basis-voor-boemboe/)
  • 15 g macadamia noten of kemirienoten geraspt
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.

Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Serveertip

Betrooi het gerecht met een gesneden lente-uitje.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 613,0 kcal
Proteïnes 33,0 g
Suikers 14,1 g
Vezels 1,3 g
Vetten: 17,9 g
- Verzadigde vetten 5,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 6,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 86,3 mg
Sodium 1.179,3 mg

* 1 portie = 100 g