Ingrediënten
ongegroepeerd
- 500 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
- 5 eetlepels ketjap manis
- 80 g Basis voor Boemboe (zie www.conimex.nl/recepten/basis-voor-boemboe/)
- 15 g macadamia noten of kemirienoten geraspt
- 300 g witte rijst
- 2 eetlepels wok olie
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.
-
Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
-
Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.
-
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.