Semoer Daging Gesmoord Rundvlees

Semoer Daging Gesmoord Rundvlees

Dit is een typisch Indonesisch recept. Het rundvlees wordt gestoofd in een mengsel van onder andere Zoete Dikke Ketjap, dit geeft een lekker malse bite. Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempé en een frisse Komkommersalade.

Servings

4

Prep

20 min

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 80 g Basis voor Boemboe (zie www.conimex.nl/recepten/basis-voor-boemboe/)
  • 15 g macadamia noten of kemirienoten geraspt
  • 300 g witte rijst
  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 theelepel zout
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 618
    • Eiwitten 33.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 79.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 77.9g
    • Suikers 14.1g
    • Vezels 1.3g
    • Vetten 18.4g
    • Verzadigde vetten 4.8g
    • Onverzadigde vetten 11.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 86mg
    • Natrium 1179mg
    • Zout 2.94g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit twee eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

  2. Bak de boemboe een minuutje aan in een nieuwe pan. Voeg 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 15 g noten rasp, 300 ml water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

  3. Giet het ketjap mengsel over het rundvlees. Bekijk of het rundvlees in de (braad)pan ondergedompeld in het mengsel ligt. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder het ketjap mengsel staat en vul dit aan met water indien nodig.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.

Serveer het gerecht met de rijst en frisse Komkommer salade.