Saté met satésaus

“Saté ajam is kipsaté, saté babi is varkensvlees, saté kambing is geitenvlees, saté biri biri is lamsvlees.“ Satésaus maken met saté babi is heerlijk en wordt een eitje met de satésaus van Conimex.

21 stemmen

30 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Meng de Conimex Satémarinade met 2 el Conimex ketjap manis en 1 el water.

Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de marinade en laat 15 minuten marineren. Rijg de vlees blokjes aan satéstokjes.

Grill de saté onder de grill of in de grillpan bruin en gaar.

Verwarm de Conimex satésaus, volgens aanwijzing op de verpakking.

Serveer de saté met de satésaus en Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Deze saté met satésaus is heerlijk om te serveren met Conimex sambal oelek en 2 lente-uitjes in ringen.

Variaties

Voor een pittigere variant, kan de saté geserveerd worden met Conimex pittige satésaus, i.p.v. Conimex satésaus mild.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 575,0 kcal
Proteïnes 32,4 g
Suikers 44,4 g
Vezels 2,6 g
Vetten: 25,3 g
- Verzadigde vetten 5,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 19,4 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 89,7 mg
Sodium 2.079,8 mg

* 1 portie = 100 g