Saté met satésaus

Saté met satésaus

“Saté ajam is kipsaté, saté babi is varkensvlees, saté kambing is geitenvlees, saté biri biri is lamsvlees.“ Satésaus maken met saté babi is heerlijk en wordt een eitje met de satésaus van Conimex.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • 500 g varkenslapjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 pot Conimex Pindasaus Mild
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 575
    • Eiwitten 32.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 55.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 52.7g
    • Suikers 44.4g
    • Vezels 2.6g
    • Vetten 25.3g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 19.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 90mg
    • Natrium 2080mg
    • Zout 5.20g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de Conimex Satémarinade met 2 el Conimex ketjap manis en 1 el water.

  2. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de marinade en laat 15 minuten marineren. Rijg de vlees blokjes aan satéstokjes.

  3. Grill de saté onder de grill of in de grillpan bruin en gaar.

  4. Verwarm de Conimex satésaus, volgens aanwijzing op de verpakking.

  5. Serveer de saté met de satésaus en Conimex gebakken uitjes.