Sate met sambal-ketjapsaus met broccoli en witte rijst

Deze Babi saté is een recept varkensvlees met saus maken van sambal oelek en ketjap manis. De Conimex ketjap marinade is voor een zalige smaak van de hamlappen. De rijst met broccoli smaakt hierbij heerlijk!

10 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Minstens 15 minuten laten marineren. Rijg ze aan satéstokjes.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.

Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca.10 minuten rondom bruin en gaar. Pel en snijd de ui en de knoflook heel fijn. Meng in een kommetje de ui, de knoflook, de conimex sambal oelek, de Conimex ketjap manis en het citroensap.

Serveer de saté met de rijst, de broccoli en de saus apart.

Serveertip

Leg satéstokjes een half uur in koud water voordat je ze gebruikt. Daarmee voorkom je dat ze verbranden tijdens het roosteren.

Variaties

Deze sate met sambal-ketjapsaus- met broccoli en witte rijst is ook lekker met kipfilet of biefstuk.