Sate met sambal ketjapsaus en broccoli

Sate met sambal ketjapsaus en broccoli

Deze Babi saté is een recept varkensvlees met saus maken van sambal oelek en ketjap manis. De Conimex ketjap marinade is voor een zalige smaak van de hamlappen. De rijst met broccoli smaakt hierbij heerlijk!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g magere hamlapjes
  • 7 el Conimex Ketjap Marinade
  • 400 g witte rijst
  • 600 g broccoliroosjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 tl citroensap
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 599
    • Eiwitten 35.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 104.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 102.4g
    • Suikers 15.1g
    • Vezels 1.9g
    • Vetten 5.4g
    • Verzadigde vetten 1.5g
    • Onverzadigde vetten 3.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Natrium 2331mg
    • Zout 5.83g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 236%
    • Vitamine A 90%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng ze met de Conimex ketjap marinade. Minstens 15 minuten laten marineren. Rijg ze aan satéstokjes.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.

  3. Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca.10 minuten rondom bruin en gaar. Pel en snijd de ui en de knoflook heel fijn. Meng in een kommetje de ui, de knoflook, de conimex sambal oelek, de Conimex ketjap manis en het citroensap.

  4. Serveer de saté met de rijst, de broccoli en de saus apart.