Saté Kambing

Saté Kambing is een Javaanse saté die traditioneel geserveerd wordt met een ketjapsaus en geitenvlees. In deze Kambing vervangen we het geitenvlees door lamsvlees.

0 stemmen

50 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Week de satéprikkers 30 minuten in water.

Snij de lamsfilet in blokjes. Marineer het vlees met 8 el Ketjap Manis satémarinade. Laat het 30 min. marineren.

Pers de knoflook uit en snipper de rode uien. Snij de rode peper fijn. Verhit 2 el Conimex wokolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de rode ui en de rode peper. Voeg 5 el Conimex zoete Ketjap Manis en 1 el. Conimex gembersiroop toe. Verwarm het geheel op laag vuur.

Rijg de stukjes gemarineerd vlees op de satéprikkers en verhit een grillpan. Grill de satéspiesjes in de grillpan of op de BBQ goudbruin en gaar.

Serveer de satéspiesjes met de warme ketjapsaus.

Serveertip

Deze Saté Kambing wordt oorspronkelijk bereid met geitenvlees, mocht je liever een andere vleessoort gebruiken kan dat ook, varken, rund en kip is ook erg lekker met de Javaanse ketjapsaus.

Variaties

Voor een iets frissere ketjapsaus, kun je naar smaak 1 tl limoensap toevoegen aan de saus.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 255,0 kcal
Proteïnes 27,8 g
Suikers 12,0 g
Vezels 0,9 g
Vetten: 8,0 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.310,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 82,5 mg
Sodium 1.903,6 mg

* 1 portie = 100 g