Saté Kambing

Saté Kambing

Saté Kambing is een Javaanse saté die traditioneel geserveerd wordt met een ketjapsaus en geitenvlees. In deze Kambing vervangen we het geitenvlees door lamsvlees.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 8 el Conimex Ketjap Marinade
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Gembersiroop
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g lamsfilet
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 256
    • Eiwitten 27.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 17.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 16.0g
    • Suikers 12.1g
    • Vezels 1.0g
    • Vetten 8.0g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 4.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 82mg
    • Natrium 1904mg
    • Zout 4.76g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 33%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Week de satéprikkers 30 minuten in water.

  2. Snij de lamsfilet in blokjes. Marineer het vlees met 8 el Ketjap Manis satémarinade. Laat het 30 min. marineren.

  3. Pers de knoflook uit en snipper de rode uien. Snij de rode peper fijn. Verhit 2 el Conimex wokolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de rode ui en de rode peper. Voeg 5 el Conimex zoete Ketjap Manis en 1 el. Conimex gembersiroop toe. Verwarm het geheel op laag vuur.

  4. Rijg de stukjes gemarineerd vlees op de satéprikkers en verhit een grillpan. Grill de satéspiesjes in de grillpan of op de BBQ goudbruin en gaar.

  5. Serveer de satéspiesjes met de warme ketjapsaus.