Ingrediënten
ongegroepeerd
- 8 el Conimex Ketjap Marinade
- 3 el Conimex Ketjap Manis
- 1 el Conimex Gembersiroop
- 1 rode peper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 g lamsfilet
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Week de satéprikkers 30 minuten in water.
-
Snij de lamsfilet in blokjes. Marineer het vlees met 8 el Ketjap Manis satémarinade. Laat het 30 min. marineren.
-
Pers de knoflook uit en snipper de rode uien. Snij de rode peper fijn. Verhit 2 el Conimex wokolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de rode ui en de rode peper. Voeg 5 el Conimex zoete Ketjap Manis en 1 el. Conimex gembersiroop toe. Verwarm het geheel op laag vuur.
-
Rijg de stukjes gemarineerd vlees op de satéprikkers en verhit een grillpan. Grill de satéspiesjes in de grillpan of op de BBQ goudbruin en gaar.
-
Serveer de satéspiesjes met de warme ketjapsaus.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers