Saté Babi

Saté Babi

In de warme Aziatische straten blijft de geur van vers bereid eten lang hangen. Dag en nacht kun je er terecht voor een snelle, heerlijke maaltijd. Zoals deze Saté Babi (babi = varkensvlees, ayam = kip). Maak ’m lekker pittig of juist wat milder met een pikante of milde pindasaus.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 600 g schouderkarbonade verwijder botten
  • 6 el ketjap manis
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 400 g witte rijst
  • 2 komkommers
  • 6 el Conimex Sweet Chilisaus
  • citroensap 0.5 citroen
  • 1 pot Conimex Pindasaus Sambal 400 g
  • Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 zak Conimex kroepoek saté 75 g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 978
    • Eiwitten 36.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 148.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 143.5g
    • Suikers 46.2g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 28.0g
    • Verzadigde vetten 7.2g
    • Onverzadigde vetten 19.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 1544mg
    • Zout 3.86g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de sjalot en knoflook.

  2. Snij de karbonade in stukjes en meng met de ketjap.

  3. Verhit in een pan een scheutje wokolie en fruit de sjalot en knoflook. Voeg toe aan de schouderkarbonade en laat deze ongeveer 2 uur marineren.

  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

  5. Bak het vlees 10 minuten op middelhoog vuur.

  6. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten, snij de helften in plakjes en doe ze in een kom.

  7. Meng 6 el chilisaus met het citroensap en maak hier de komkommer mee aan.

  8. Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

  9. Verdeel de rijst over de borden en serveer het vlees met de rijst, de komkommersalade, de atjar en de Saté Kroepoek.