Sate Ayam

In Azië vind je het lekkerste eten bij de foodstalletjes langs de weg. Hier bereiden ze de échte Oosterse gerechten. Hier vind je de authentieke recepten, de bijzondere specerijen en de beste ingrediënten. “Kijk dan: knap hoe ze honderden stokjes kip precies goed roosteren op houtskool.” Saté ayam is hét nummer 1 street food gerecht in Indonesië.Met pittige pindasaus en helemaal af met nasi: rijke kruiden en verse groenten in geurige basmatirijst. Authentieke smaken en tóch makkelijk en snel: daar zijn ze gek op bij de Indonesische streetfoodstalletjes. Zonder toegevoegde smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen.

0 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 250 g kipfilet
  • 150 g prei
  • 100 g winterpeen
  • 1 ei
  • 4 eetlepels olie
  • 4 satéstokjes
  • 1 doosje Conimex Sate Ayam

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snij de prei in halve ringen en de winterpeen in kleine blokjes. Snij de kipfilet in repen (ca. 1,5 cm breed en 6 cm lang). Meng de marinademix met 2 eetlepels olie in een kom en voeg de kipreepjes hieraan toe. Laat ze minimaal 10 min. marineren. Laat de satéstokjes weken in koud water.

Kook de Basmatirijst in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.

Rijg ondertussen de kipreepjes op de satéstokjes (1 per stokje).

Klop het ei gemengd met 1 eetlepel water los met een garde in een kom. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van het ei. Haal vervolgens uit de pan, snij de omelet in reepjes en houd ze even apart.

Zet de koekenpan terug op het vuur en verhit 1 eetlepel olie. Bak hierin de prei en wortel ca. 4 min., zet het vuur laag en voeg de gekookte rijst en de kruidenmix toe. Roerbak het geheel nog 1-2 min. Voeg dan de omeletreepjes toe en schep ze door de nasi. Houd de nasi warm totdat de saté klaar is.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en leg de saté in de pan. Grill de saté ca. 3 min. per kant, totdat ze gaar zijn.

Meng de satésausmix met 70 ml water in een pannentje. Breng al roerend aan de kook en laat het 1 min. zachtjes doorkoken.

Serveertip

Serveer de saté met de Nasi en de satésaus en breek er lekker knapperige kroepoek bij.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 428,0 kcal
Proteïnes 33,2 g
Suikers 1,2 g
Vezels 1,0 g
Vetten: 32,3 g
- Verzadigde vetten 5,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 25,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 194,8 mg
Sodium 108,9 mg

* 1 portie = 100 g