Sate Ayam Street Food

Sate Ayam Street Food

“Kijk dan: knap hoe ze honderden stokjes kip precies goed roosteren op houtskool.” Saté ayam is hét nummer 1 street food gerecht in Indonesië. Met pittige pindasaus en helemaal af met nasi: rijke kruiden en verse groenten in geurige basmatirijst. Authentieke smaken en tóch makkelijk en snel: daar zijn ze gek op bij de Indonesische streetfoodstalletjes. Zonder toegevoegde smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen.

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g prei
  • 100 g winterpeen
  • 250 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Indonesische Sate Ayam
  • 1 ei
  • 4 eetlepels olie
  • Extra nodig: 4 satéstokjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 428
    • Eiwitten 33.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 2.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 1.7g
    • Suikers 1.2g
    • Vezels 1.0g
    • Vetten 32.3g
    • Verzadigde vetten 5.2g
    • Onverzadigde vetten 25.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 21.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 195mg
    • Natrium 109mg
    • Zout 0.27g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de prei in halve ringen en de winterpeen in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in repen van ca. 1,5 cm breed en 6 cm lang. Meng de marinademix uit het pakje Conimex Saté Ayam met 2 eetlepels olie in een kom en schep de kipreepjes erdoor. Laat ze minimaal 10 min. marineren. Week de satéstokjes in koud water.

  2. Kook de basmatirijst uit het pak Conimex Saté Ayam in ruim kokend water in 13 min. gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.

  3. Rijg intussen de kipreepjes op de satéstokjes (1 reep per stokje).

  4. Breek het ei boven een kom, voeg 1 eetlepel water toe en klop het los met een garde. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van het ei. Neem de omelet uit de pan, rol hem op en snijd hem in dunne rolletjes. Schud de rolletjes los en houd ze apart.

  5. Zet de koekenpan terug op het vuur en verhit 1 eetlepel olie. Bak hierin de prei en wortel ca. 4 min., zet het vuur laag en voeg de gekookte rijst en de kruidenmix uit het pakje toe. Roerbak alles nog 1-2 min. Voeg dan de omeletreepjes toe en schep ze door de nasi. Houd de nasi warm totdat de saté klaar is.

  6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en leg de kipspiesjes in de pan. Grill de saté ca. 3 min. per kant, totdat ze gaar zijn.

  7. Meng de satésausmix uit het pakje met 70 ml water in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat het 1 min. zachtjes doorkoken. Serveer de satésaus bij de kipspiesjes en de nasi.