Sate Ayam Kipsaté

Sate Ayam Kipsaté

Maak Sate Ayam ook zelf met Conimex Zoete Dikke Ketjap. Deze ketjap is door zijn stroperige karakter heel geschikt voor het maken van marinades, dit geeft de kipsaté veel smaak. Heerlijk in combinatie met Nasi Goreng Ketjap Manis. Maak het gerecht echt af met Kroepoek en Javaanse Pindasaus.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 3 eetlepel Conimex Zoete Dikke Ketjap
  • 2 theelepels Conimex Ketoembar
  • 1 druppels citroensap
  • 2 theelepels Conimex Sambal Manis
  • 10 satéstokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 165
    • Eiwitten 23.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 12.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 12.6g
    • Suikers 9.5g
    • Vezels 0.4g
    • Vetten 2.2g
    • Verzadigde vetten 0.5g
    • Onverzadigde vetten 1.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 455mg
    • Zout 1.14g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 10%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes (ca. 1 cm bij 1 cm).

  2. Meng alle overige ingrediënten in een kom en voeg deze bij de kipfiletblokjes. Laat de kipfiletblokjes ongeveer een uur marineren.

  3. Rijg de kipfiletblokjes aan de satéstokjes.

  4. Laat een grillpan of gril heet worden en gril de satéstokjes om en om gaar (ca. 6-7 minuten per kant).

Serveer met Nasi Goreng.