Sate Ayam - Indonesische Kipsaté

Met dit sate ayam recept kun je zelf een heerlijk Indonesische kipsaté maken. met Conimex dikke zoete ketjap en Conimex Black Knoflook paste als smaakmakers lukt zo'n sate ayam altijd en geniet je van een Indonesische kipsaté met een heerlijke milde satésaus.

4 stemmen

30 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Meng voor de marinade 2 eetlepels zoete dikke ketjap, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel sambal oelek en 1 theelepel knoflook paste in een kom door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipblokjes ca. 15 min. in de marinade.

Rijg de kipblokjes op de satéstokjes en bestrijk ze met de olie. Verhit een grillpan en grill de saté ayam aan beide zijden 2-3 min. Verwarm de Conimex satésaus. Serveer de saté ayam met de satésaus. Lekker met nasi.

Serveertip

Garneer de saté ayam met schuine ringetjes lente-ui en kroepoek en serveer met Conimex Sweet Chili met wat extra fijn geraspte gemberwortel en fijngesneden citroengras.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.310,0 kcal
Proteïnes 57,7 g
Suikers 47,4 g
Vezels 17,3 g
Vetten: 66,0 g
- Verzadigde vetten 10,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 113,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 87,5 mg
Sodium 2.479,5 mg

* 1 portie = 100 g