Saté Ayam Indonesische Kipsaté

Saté Ayam Indonesische Kipsaté

Met dit Saté Ayam recept kun je zelf heerlijke Indonesische kipsaté maken. Met Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Oelek als smaakmakers lukt zo'n Sate Ayam altijd. Serveer met milde satésaus!

Servings

2

Prep

25 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1 theelepel Conimex gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kipfilet of kippendijfilet
  • 1 eetlepel Conimex Wokolie
  • 1 pot Conimex Pindasaus Mild
  • Tip: Lekker met Conimex Kroepoek Bali 75 g
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 828
    • Eiwitten 42.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 87.2g
    • Suikers 74.4g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 34.2g
    • Verzadigde vetten 5.7g
    • Onverzadigde vetten 28.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 112mg
    • Natrium 2663mg
    • Zout 6.65g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng voor de marinade 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel sambal oelek en 1 teentje knoflook in een kom door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kipblokjes ca. 15 min. in de marinade.

  2. Rijg de kipblokjes op de satéstokjes en bestrijk ze met de olie. Verhit een grillpan en grill de saté ayam aan beide zijden 2-3 min. Verwarm de Conimex satésaus. Serveer de saté ayam met de satésaus. Lekker met nasi.

Extra nodig: Satéstokjes