Sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap groentenasi

Lekkere zoete, pittige sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap-groentenasi. Verrukkelijke kipdrumsticks met Conimex kerriesaus en nasi met groentes en ketjap. Heerlijk feestelijk maaltijd, gewoon aan tafel of met je bord op schoot voor de televisie. Voor dit rijstgerecht is er altijd wel een gelegenheid.

4 stemmen

45 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in water met zout.

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Meng de Conimex Sambal Badjak met ½ el Conimex Wok Olie en bestrijk hiermee de kip. Leg de drumsticks in een braadslede en bak ze in de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Maak ondertussen de Conimex Kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok, schenk 2 el olie in en wok hierin de wokgroenten 5 minuten. Schep de rijst en de Conimex mix voor nasi goreng erdoor en warm het gerecht goed door. Voeg eventueel 1-2 el ketjap en wat sambal toe.

Verdeel de nasi over 4 borden. Leg de drumsticks ernaast en schep de kerriesaus erover. Breek de Conimex Kroepoek klein naturel doormidden en leg de stukken erbij.

Serveertip

Zet bij de sambaldrumsticks met kerriesaus en ketjap-groentenasivoor de liefhebbers Conimex Seroendeng en Sambal Badjak op tafel.

Variaties

Bij de nasi smaakt sambalvis ook heel lekker. Vervang de drumsticks door stevige witvisfilet, bestrijk deze met het sambalmengsel en bak de vis in 6-8 minuten gaar.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 588,0 kcal
Proteïnes 17,6 g
Suikers 11,7 g
Vezels 5,2 g
Vetten: 18,1 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 13,8 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 43,6 mg
Sodium 1.234,3 mg

* 1 portie = 100 g