Sambalbami met kokoseieren

Een bami recept als deze met sambal oelek en kokoseieren heeft een lekkere kruidige en pittige smaak zonder te overheersen. De heerlijke balans tussen de pittige sambal en zachte kokos maakt dit recept geweldig!

8 stemmen

15 min
Pittig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de eieren in kokend water 8 minuten. Spoel ze af met koud water en pel ze.

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Pel en snijd de ui ondertussen in smalle reepjes.

Verhit een eetlepel Conimex wok olie in een steelpan en roerbak de ui 3 min. Roer de Conimex romige kokosmelk, een eetlepel Conimex ketjap manis en 1 theelepel Conimex sambal oelek erdoor, leg de eieren in de saus en verwarm 5 min. op een laag vuur.

Verhit ondertussen een wok, voeg 1 eetlepel wok olie toe en roerbak de groenten 3 min. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en 1-2 tl sambal erdoor en warm goed door.

Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Schep de kokoseieren erop.

Serveertip

Geef bij deze sabalbami met kokoseieren de Conimex Smaakmaker Kroepoek Naturel voor een lekker knappertje.

Variaties

Voeg aan de kokossaus een scheutje gembersiroop toe en strooi er fijngeknipte bieslook over.