Sambal Manis-worteltjes met kip

Heerlijke sambal manis-worteltjes met kip. Dit Aziatische rijstgerecht staat in slechts 20 minuten al op tafel en is extra gezond door de kipfilet en vol van smaak door Conimex Ketjap Manis en Conimex Sambal Manis.

2 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in 6 reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in lange, dikke repen.

Verhit een wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de wortel en de ui 3 min. Schep ze uit de pan.

Verhit nog 2 el olie en wok de repen kip 3 minuten. Voeg na 2 minuten naar smaak 1 tl Conimex Sambal Manis toe en wok nog 2 minuten. Schep de worteltjes en Conimex Ketjap Manis erdoor en wok nog 2 minuten.

Schep de koriander erdoor. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kruidige worteltjes en kip met koriander ernaast.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de sambal Manis-worteltjes met kip Conimex Gebakken Uitjes op tafel.